Sikring af returløb i kloak med højvandslukke

Højvandslukket er som en slags sikkerhedsstop for dit hjem, der forhindrer kloakvandet i at løbe tilbage i dine afløb og stige op igennem dine afløb, især når det regner voldsomt og kloaksystemet udenfor er overbelastet.

Det er husejerens ansvar at vedligeholde kloakken fra dit hus til skelbrønden, mens kommunen har ansvaret for resten.

Men hvis kommunens del ikke kan følge med, kan højvandslukket forhindre oversvømmelser i dit hjem.

Hvad er højvandslukke?

Et højvandslukke består af et kort kloakrør udstyret med to klapper. Disse klapper virker som en slags porte, der åbner, når spildevandet forlader huset, men lukker straks, hvis kloakvandet prøver at trænge ind udefra.

Normalt placeres et højvandslukke så tæt som muligt på det gulvafløb, det skal beskytte mod oversvømmelse.

Der findes forskellige typer af højvandslukke, afhængigt af om det er det et eller flere afløb, og så findes der også specielle højvandslukke, som er beregnet til toiletter.

Hvad kræves der, for at installere højvandslukke?

Der er ingen krav om at søge tilladelse for at installere højvandslukke på sin kloaktilslutning. Dog skal arbejdet udføres at en autoriseret kloakmester, og det kræves at installationen tilses og rengøres mindst en gang årligt.

Der er også en række krav omkring manuel og automatisk lukning, samt nogle restriktioner i forbindelse med montering på rør med tilslutning til faldstammer, men det skal vi nok sørge for at instruere dig i, når vi monterer højvandslukke for dig.

Hvornår skal du overveje at installere højvandslukke?

Vand i kælderen der lugter
Vandet i toilettet stiger
Høj vandstand i området

Skal vi kigge på dine kloakker?

Hvis du er interesseret i en TV inspektion af dine kloakker, så tag fat på os.